THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

The Tall Ships Races ja Kotkan Meripäivät oli suurin Kotkassa koskaan järjestetty yleisötapahtuma

16.07.2017

Kotkassa järjestettiin keskiviikosta sunnuntaihin, 12.-16.7. ensimmäinen osa Suomi 100 -juhlavuoden suurinta yleisötapahtumaa.
The Tall Ships Races houkutteli Kotkaan 73 alusta ja noin 2300 miehistön jäsentä. Sail Training Internationalin ja Kotkan kaupungin yhdessä järjestämä tapahtuma sai erinomaista palautetta järjestelyistä laivojen miehistöiltä ja yleisöltä.

Samaan aikaan järjestettiin Kotkan Meripäivät, joka on kasvattanut suosiotaan monipuolisena kaupunkifestivaalina ja erityisesti lapsiperheiden tapahtumana.
Meripäivien uutuus, varastohalli V2, lunasti paikkansa festivaalialueen sydämessä ja siellä tuhatpäinen yleisö nautti ohjelmatarjonnasta, joka vaihteli rock-konserteista painiin.

Järjestäjän arvioiden mukaan kävijämäärät olivat torstaina, perjantaina ja lauantaina erinomaisella tasolla, jopa yli odotusten.
Alueen kävijämäärät, kahden paraatin katsojat, alusten Purjeiden Paraatia seuranneet sekä Kotka-lavan ja monen oheistapahtuman kävijät yhteenlaskien on todennäköistä, että kokonaiskävijätavoite tullaan ylittämään.
Tapahtuma oli myös tärkeä kaupunkimarkkinointiponnistus, ja kaupunki olikin täynnä kauempaa tulleita vierailijoita, jotka kehuivat Kotkaa ja tapahtuman monipuolisuutta.

”Nyt on aika osoittaa suosiota The Tall Ships Races- ja Meripäivä-tuotantotiimeille upeasta suorituksesta ja onnitella heitä Kotkan suurimman yleisötapahtuman onnistumisen johdosta”, kommentoi tapahtuman johtaja, Kotkan kulttuurijohtaja Antti Karjalainen.

Myös kilpailunjohtaja Mike Bowles Sail Training International -järjestöstä oli tyytyväinen kuluneeseen viikonloppuun.

“Olemme tyytyväisiä Tall Ships Races 2017 -tapahtuman järjestelyihin. Tämä on kolmas vierailumme ja jälleen kerran osallistuvat nuorisopurjehtijat ovat olleet ilahtuneita lämpimästä ja vieraanvaraisesta vastaanotosta Kotkassa. On ollut ilo työskennellä osaavan vapaaehtoistiimin kanssa, joka on osaltaan tehnyt Tall Ships -miehistön vierailusta menestyksen”, Bowles sanoi.

“Kaikki vierailumme osa-alueet kuten laiturijärjestelyt, miehistöparaati, palkintojenjakoseremonia sekä nuorille osanottajille järjestetyt kulttuuri- ja urheiluaktiviteetit ovat tehneet suuren vaikutuksen”, Bowles totesi ja sanoi haluavansa välittää sydämelliset kiitokset kaikkien 73 aluksen ja niiden 30:ä eri kansallisuutta edustavien nuorisopurjehtijoiden puolesta tämän menestyksekkään tapahtuman järjestäjille.

“Kotka on jälleen isännöinyt hyvin Tall Ships Racesia ja toivomme palaavamme tulevaisuudessa.”