THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Tall Ships Racesin tavoitteena yli miljoonan sponsoritulot ja miljoonayleisö

01.04.2016

Kansainvälinen nuorisopurjehdustapahtuma The Tall Ships Races tuo näyttävät purjelaivat Kotkaan ja Turkuun heinäkuussa 2017. Alukset pysähtyvät yleisön ihailtavaksi kumpaankin kaupunkiin neljäksi päiväksi.
Yleisölle maksuttomiin tapahtumiin arvioidaan osallistuvan yhteensä 800 000 – miljoona kävijää. Tällä kävijämäärällä se nousee Suomen 100. juhlavuoden suurimmaksi yleisötapahtumaksi. Kaupungit tavoittelevat yhteensä yli miljoonan sponsorointituloja yksityiseltä sektorilta.

Sponsorineuvottelut käydään keväällä

Kotka ja Turku ovat molemmat aiempina vuosina toimineet The Tall Ships Races –tapahtuman isäntäkaupunkeina, Kotkassa tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa, Turussa ensi vuonna jo viidennen kerran. Nyt siis kaupungit isännöivät tapahtumaa innostuneesti samalla kertaa. The Tall Ships Races sisältää alusten lisäksi paljon nähtävää ja koettavaa, sekä näytön paikkoja yrityksille.

”Meillä on erinomaisia kokemuksia tapahtumasta ja se on tuonut kaupungille paljon positiivista näkyvyyttä – sekä myös tuloja elinkeinosektorille matkailun kautta. Edelliskerralla vierailijoita oli noin 500 000 henkeä, 2017 kesäksi odotamme saman verran”, kertoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

”Tavoitteena on unohtumaton kokemus niin kilpailijoille kuin yleisöllekin. Sponsorointi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia yrityksille, rajana on vain mielikuvitus”, sanoo Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.
Kaupungit ovat ulkoistaneet sponsoroiden hankinnan. Julkisen kilpailutuksen myötä hankinnasta vastaa Markkinointiosakeyhtiö i2.

”Sponsoroinnin tavoite on kunnianhimoinen, mutta saavutettavissa. The Tall Ships Racen maine ja tunnettuus ovat hyviä ja vastaanotto yrityksissä on ollut positiivista. Päätason sponsorisopimukset on tarkoitus lyödä lukkoon toukokuun loppuun mennessä”, i2:n toimitusjohtaja Ari Rauhala kertoo.

30.6.–8.8.2017 järjestettävä The Tall Ships Races on kansainvälinen nuorisopurjehdustapahtuma ja ystävällismielinen kilpailu. Tapahtumaan odotetaan noin 3000 purjehtijaa ja yli 100 alusta jopa 20 maasta.
Purjehdusreitti kulkee Halmstadista Ruotsista Kotkaan ja Turkuun ja sieltä edelleen Klaipedaan Liettuaan ja Szczeciniin Puolaan.
Alukset pysähtyvät Kotkassa 13.–16.7. ja Turussa 20.–23.7.2017.
Vuodesta 1956 järjestetyn tapahtuman taustalla on voittoa tavoittelematon englantilainen hyväntekeväisyyssäätiö Sail Training International (STI). Suomessa STI:tä edustaa Suomen Purjelaivasäätiö.

Tapahtuman www-sivut:
http://www.sailtraininginternational.org
www.kotka.fi/tsr2017