THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Tall Ship Races on monelle nuorelle elämän paras kokemus

12.07.2017

”Meri voi olla kaunis ja rauhoittava, ja seuraavassa hetkessä se voi näyttää rajun ennakoimattoman luonteensa. Merielämä on minulla veressä, kuten niin monella muullakin britillä. Meri on aina liittynyt tiiviisti kansamme selviytymiseen”, kertoo Tall Ship Races -tapahtuman kilpailujohtaja Mike Bowles.
Kotkan Tall Ship Races on käynnistymässä erinomaisissa tunnelmissa. Järjestelyt ovat sujuneet hienosti kilpailuja hallinnoivan Sail Trainin Internationalin ja Kotkan kaupungin yhteistyönä. Ainoastaan meren yllättävyys ja säätilojen vaihtelut voivat tuoda mukanaan yllätyksiä.
”Teillä on täällä Kotkassa hieno ammattitaitoinen tiimi, jonka kanssa yhteydenpito sujuu tehokkaasti”, kehuu Bowles.
”Ensimmäisellä kilpailuetapilla – Ruotsin Halmstadista Kotkaan – eteen tullut haaste liittyi heikkoon tuuleen. Niissä olosuhteissa purjehtiminen vaati erityistä taitoa”.

Kansainvälisiä ystäviä ja uusia kulttuureja

Bowles muistuttaa, että kaikki eivät ota osaa tapahtumaan kilpailun ja voittamisen vuoksi. Hänen edustamansa Sail Training International haluaa tarjota 15-25-vuotiaille nuorille mahdollisuuksia unohtumattomiin seikkailuihin ja sisäiseen kasvuun.
”Purjehtiminen ja meri tarjoavat nuorille ympäristön, jossa on opittava uusia taitoja ja haastettava itsensä hallitsemaan vaikeita tilanteita. Samalla nuoret oppivat uusia asioita eri maita ja kulttuureja edustavilta tovereiltaan. Vuosien varrella olen kuullut usean nuoren suusta: ”Tämä on parasta mitä olen milloinkaan tehnyt”, hymyilee Bowles.
”Olemme avanneet uuden sailonboard.com -sivuston, jonka avulla haluamme helpottaa tiedon löytämistä ja nuorten mukaan lähtöä. Sivusto kertoo, miksi kannattaa lähteä mukaan, millaisia kokemuksia on odotettavissa ja mihin voi ilmoittautua”.
Kaikki Tall Ship Races -satamat ovat ansainneet isännyytensä osoittamalla kykyä edistää merenkulun osaamista, purjehdusta ja nuorten koulutusta.

https://www.sailonboard.com/

Teksti ja kuvat: Toomas Lybeck