THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Suurtapahtumissa liikkumista kehitetään haastekilpailulla

02.03.2017

Kotkan Meripäivät ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy järjestävät avoimen Kestävä liikkuminen suurtapahtumissa -haastekilpailun, joka on suunnattu kestävää liikkumista edistäville tahoille. Haastekilpailun tavoitteena on löytää ja tukea henkilöliikenteen kestäviä ratkaisuja, jotka parantavat suurten yleisötapahtumien asiakkaiden käyttäjäkokemusta. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Sitran kanssa.
Parhailla ehdotuksilla on mahdollisuus päästä testaamaan ratkaisua Kotkan The Tall Ship Races ja Kotkan Meripäivät -tapahtumassa sekä saada rahallista tukea kokeiluun. Kokeilurahaa (yht. 8 000 – 10 000 eur) jaetaan yhden tai usean soveltuvan ehdotuksen kesken. Maksuton tapahtuma järjestetään Kotkan keskustan kupeen Kantasatamassa 12.-16.7.2017, ja se houkuttelee 300 000 kävijää pääkaupunkiseudulta, Uudeltamaalta ja Kaakkois-Suomesta.

Kilpailun haasteina ovat yhtäältä se, miten rohkaista mahdollisimman suurta osaa kävijöistä saapumaan tapahtumapaikalle joukkoliikenteellä tai vähintään kimppakyydeillä sekä toisaalta se, miten siirtymä tapahtuman parkki-alueilta tapahtumapaikalle mahdollistetaan kestävällä tavalla. Etäisyyttä parkki-alueilta tapahtumapaikalle on noin 1- 2 kilometriä.
Perjantaina 10.3.2017 järjestetään Kotkan Vellamossa aamupäivän työpaja, jossa tutustutaan Kotkan Meripäivien ja The Tall Ship Races -tapahtuman alueeseen, sekä esitellään haastekilpailussa ratkaistava ongelma tarkemmin ja käydään keskustelua siitä.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua 8.3. asti: www.cursor.fi > tapahtumat  / www.sitra.fi/tapahtumat /  tai suoraan tästä linkistä.

Kilpailun säännöt tästä linkistä.