THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Ruokaa, juomaa ja ravintoloita moneen makuun

03.07.2017

Tämän kesän yhdessä Suomen mittavimmassa suur- ja yleisötapahtumassa, jossa yhdistyvät perinteiset Kotkan Meripäivät ja suurten purjealusten Tall Ships Races, on myös tarjolla poikkeuksellisen kattava ja monimuotoinen ruoka-, juoma- ja ravintomaailma.

Kotkan Kantasatamassa 12.-16. heinäkuuta järjestettävässä tapahtumassa on mukana lukuisia ravintolayrittäjiä ja vaikka kyse on kesätapahtumasta, joka järjestetään pääosin ulkosalla, tarjolla on paljon muutakin kuin ns. perinteistä festariruokaa.

Tapahtuman virallisena pääravintoloitsijana ja yhteistyökumppanina toimii Sunborn Catering Oy, joka ylläpitää festivaalialueella kolmea eri ravintolaa.
Ravintola Rossi sijaitsee upeassa paikassa, suurimpien purjealusten välittömässä läheisyydessä Kantasataman Pohjoislaiturilla. Rossissa on tarjolla sekä brunssi että illallinen, joita nauttiessa asiakkaat voivat ihailla lasiseinäisestä, tasokkaasta telttaravintolasta purjelaivoja nauttien samalla viilentävää juomaa tai herkutellen pitkän kaavan mukaan.
Brunssi on tarjolla keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-15 ja sen hinta on 16 €/ henkilö.
Rossin buffetillallinen on puolestaan tarjolla keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina klo 17 alkaen ja sen hinta 49,50 €/ henkilö.
Sunbornin toinen ravintola Köli löytyy Välilaiturilla sijaitsevalta Meripäiväaukiolta, joka myös on tapahtuman suurimpien purjealusten ympäröimä. Kölissä asiakkaat voivat nauttia cocktail- ja viinibaarin virkistävistä antimista sekä livemusiikista trubaduuri Jone Ullakon säestyksellä.
Sunborn Cateringin kolmas ravintola Fregatti sijaitsee puolestaan Merikeskus Vellamon ja MeripäiväAreenan välimaastossa ja siellä laulu raikaa karaokessa ja bingokone pyörii päivittäin.

Kahvia konttikaupalla
suoraan Kolumbiasta

Tapahtumassa saadaan tänä kesänä nauttia myös poikkeuksellisesta ja eksoottisesta kahvielämyksestä, kun Tall Ships Races –tapahtuman virallinen yhteistyökumppani KW Catering & Consulting tuo tarjolle KW Coffee® -kahvia.

Yritys vastaa tapahtumassa kahvin myynnistä ja tuo Kantasatamaan kontillisen sataprosenttista kolumbialaista kahvia. KW Catering & Consulting on puoliksi kolumbialainen perheyritys, joten kahvin tuominen Kolumbiasta oli luonnollinen valinta.
KW Coffee® -kahvia saa tapahtuman aikana ostaa kahdeksasta myyntipisteestä, jotka on sijoiteltu eri puolille festivaalialuetta.
Alueella on neljä kahvitelttaa ja neljä liikkuvaa kahvinmyyntikärryä. Myyjät pukeutuvat kolumbialaisten kahvinpoimijoiden perinteiseen vaatteeseen, ponchoon, joten heidät on helppo tunnistaa (kuva). Myyntipisteistä löytyy kahvin lisäksi myös muita herkkuja ja välipaloja kuten jäätelöä, pullaa, teetä, luomuvälipalapatukoita, pähkinöitä, mehua ja virvokkeita.

Ravintola Laakonki
tapahtuman ytimessä

Yksi kirjaimellisesti keskeisistä ravintoloista on tapahtuman ytimessä, Merikeskus Vellamossa sijaitseva ravintola Laakonki, joka toimii rakennuksessa ympärivuotisesti. Meripäivillä ja Tall Ships Racessa Laakonki palvelee pidennetyin aukioloajoin ma-ti klo 10-18, ke-la klo 10-24 ja su klo 10-18.
Laakongissa katetaan lounasbuffet arkipäivisin klo 11-15 (http://www.ruokapaikka.fi/vellamo.php) ja ravintolan tuoreet suolaiset ja makeat kahvileivät, kahvit sekä virvokkeet ja baarin antimet ovat nautittavissa aamusta iltaan päivittäin.
Tarjolla on mm. Laakongin merellinen klassikko ja kestosuosikki graavilohivoileipä (7 €) ja reilu valikoima pienpanimo-oluita, esim. Takatalo & Tompurin Kaski Ruislager (7 €).
Laakongin suosittu viikonloppubrunssi katetaan tarjolle lauantaina ja sunnuntaina klo 11-15 ja lisäksi ravintolan kesämenun annoksia tarjoillaan puolesta päivästä aina sulkemisaikaan saakka joka päivä.
Näitä ovat mm. Laakongin burgeri (17 €) ja perinteinen lohikeitto (14 €).
Sunnuntaina 16.7. Laakongin terassi on yksi parhaista paikoista seurata ”Purjeiden paraatia” ja nauttia samalla brunssia.

Laakonkia operoi Kotkan Ravintolat, jonka toisen ravintolan Vaustin pop-up Viinibaari tulee puolestaan tapahtuma-alueen keskiöön ja palvelee yhteistyössä Arvid Nordquist Finlandin kanssa laituritasolla koko viikon aamuvarhaisesta iltamyöhään. Vaustin kesän suosikkijuoma on kesäsamppanja A. Bergère Cuvée Sélection Brut (38 € / plo).

Suosittu Sandrokin
saapuu Kotkaan

Yksi Kotkan tapahtuman kiinnostavista uutuuksista on suureen suosioon pääkaupunkiseudulla noussut ravintola Sandro, joka tuo Tall Ships Racesiin ja Meripäiville oman katukeittiönsä. Se sijaitsee Kirkkokadun päässä olevan Portti 1:n välittömässä läheisyydessä.
Sandron keittiö saa tunnetusti vaikutteita Afrikan suunnasta ja etenkin marokkolaiset herkut ovat Sandron erikoisalaa.
Varsinaisen Sandron lisäksi samaan ruokakeitaaseen tulee myös muita eksoottisia ravintolapisteitä Näitä ovat Creek, jonka listalla on mm. kotitekoisia Gyros-pitaleipiä, Kimchi, jonka korealaiskeittiö tarjoaa possua, kanaa ja halloumia riisillä tai nuudelilla höystettynä, Mo, jonka listalla on täytettyjä arabialaisia pitarullia ja Gorilla BBQ, josta saa ostaa mm.erilaisia burgereita.

V2-satamahalli
on uusin tulokas

Meripäivien ja Tall Ships Racesin tuorein tulokas, välilaiturilla sijaitseva V2, huokuu vanhaa, karkeaa satamahenkeä puisella katollaan, tiiliseinillään ja asfaltti/betonilattiallaan. Satamahalli on muutettu tapahtumatilaksi alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen…pienellä twistillä.
V2:n ruokapuolikin on monipuolista ja tarjoaa jokaiselle jotakin. Tarjolla on mm. tapaslautanen, katkarapuskågen (15 €), Pulled Chiken Hot Dog (5,50 €) ja Riistamakkara Hot Dog (5,50 €).

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla
noin 120 kauppiasta yli 30 maasta

Oman värikkään lisänsä Tall Ships Racesin ja Meripäivien ruoka- ja juomatarjontaan tuovat myös samaan aikaan Kantasatamassa järjestettävät Kansainväliset Suurmarkkinat, joiden keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille siten, että niitä ovat esittelemässä ja myymässä alkuperäiset valmistajat tai tuottajat.
Heitä onkin ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä, noin 120 kauppiasta yli 30 eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on toki mukana ympäri maailmaa Amerikkaa ja Aasia myöten. Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla on juhlavuoden kunniaksi mukana aikaisempaa enemmän myös eri Suomen maakuntien erikoistuotteita myyviä yrittäjiä.
Suurmarkkinoilla voikin herkutella monin eri tavoin. Ruokaa tarjoavat mm. jättikokoinen saksalainen hiiligrilli braatvursteineen, kreikkalainen gyros-ravintola, unkarilainen langos-paikka, thaimaalainen ravintola, espanjalainen Churros-paikka, italialainen pasta- ja pizzaravintola, vege-ravintola, belgialainen vohvelipaikka, ranskalainen creperie tai vaikkapa Kuusamon kalaherkkuja myyvä ravintola puhumattakaan taatusti kotimaisesta Leenan lettukahvilasta erikoislettuineen.
Kantasataman lisäksi Tall Ships Races ja Meripäivät levittäytyvät myös Kotkansaaren keskustaan, Kauppatorille, jossa toimii Kotka-lava ja sen ravintoloitsija Cafe Paussi.
Paussin normaalien ravintola- ja kahvilatuotteiden lisäksi Paussin kupeella toimii savugrilli, josta saa herkkuja joka ruokavalioon, myös vegaaneille.

Muita paikallisia Meripäivät- ja Tall Ships Races -ravintoloita tapahtuma-alueella ovat Kestoteltta, ravintola Päätepysäkki, Viini & Bar Columbia, Rommi Rudolf ja Hyöky/Majakkalaiva Kotka/KTP.