THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Pyörällä perille Meripäiville ja Tall Ships Racesiin – pop up -vuokraamo linja-autoasemalla

10.07.2017

Kotkan linja-autoasemalle tulee Meripäivien ja Tall Ships Racesin ajaksi Valpastin Bike Share -pyöränvuokrauspiste.
Tämä mahdollistaa festivaalivieraille joukkoliikenteen ja pyöräilyn saumattoman yhdistämisen: kävijä voi tulla Kotkaan linja-autolla ja jatkaa matkaansa polkupyörällä. Pyörän voi vuokrata käyttöönsä kahdeksi tai neljäksi tunniksi (2/4 €). Halutessaan pyörän voi varata etukäteen osoitteesta www.valpastin.fi/bikeshare

Valpastin Bike Share -pyörävuokraamo palvelee tapahtuman aikana torstaista sunnuntaihin klo 10–18 linja-autoasemalla, josta on noin puolentoista kilometrin matka festivaalialueelle.

”Pop up -pyörävuokraamon sijainti linja-autoasemalla tekee joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistämisestä helppoa”, kuvailee toimitusjohtaja Mari Päätalo kestävän liikenteen tuotteisiin ja palveluihin erikoistuneesta Valpastin Oy:stä.
”Polkupyörän avulla kävijä voi halutessaan tutustua Kotkansaaren laajemminkin. Polkupyörä on joustava ja hauska tapa tutustua kesäkaupunkiin.”

Pyöräily osana matkaketjua

Pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämistä tukee myös Valpastin Bike Share -pyörävuokraamon liittäminen Perille.fi -palveluun.
Palvelu tarjoaa erilaisten kulkutapojen vertailun tapahtumaan tulijalle; vertailla voi matkaan kuluvaa aikaa, kustannuksia sekä hiilidioksidipäästöjä.

”Tulija voi palvelun avulla vertailla niin kaukoliikenteen kuin paikallisliikenteen eri vaihtoehtoja. Matkaa voi jatkaa linja-autoasemalta pyörällä, kävellen tai paikallisbussilla ”, kuvailee Perille Mobility Services Oy:n toimitusjohtaja Olavi Paananen.

Pyörällä Perille -konsepti syntyi Kotkan kaupungin, Sitran ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy maaliskuussa järjestämän kilpailun pohjalta.
Kilpailun tavoitteena oli sekä kehittää suurtapahtumien kestävyyttä että mahdollistaa uusien liikennepalveluiden kehittyminen.
Kotkan Meripäiville ja The Tall Ships Races tapahtumaan odotetaan 300 000 kävijää, joten kestäville liikenneratkaisuille on selvä tarve.

Valpastin Bike Share -pyörävuokraamo Kotkan linja-autoasemalla 13.-16.7.
Avoinna klo 10–18
2 tuntia 2 €
4 tuntia 4 €