THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Ensi kesän Tall Ships Races etenee vauhdilla

18.10.2016

Ensi kesän huipputapahtuman, The Tall Ships Racesin valmistelut ovat täydessä käynnissä. Suomen isäntäsatamat, Kotka ja Turku valmistautuvat vuoden 2017 heinäkuussa saapuvien purjelaivojen saapumiseen ja luvassa on yksi Suomi 100-juhlavuoden näyttävimmistä tapahtumista.

Vuoden 2017 Tall Ships Races on herättänyt laajaa kiinnostusta pitkin Eurooppaa ja ilmoittautuneita aluksia on jo enemmän kuin edellisillä kerroilla tässä vaiheessa. Turkuun on ilmoittautunut saapuvaksi 44 alusta, joista A-luokan aluksia on kahdeksan. Kotkaan saapuvien alusten lukumäärä on tällä hetkellä 35.

Tähän mennessä ilmoittautuneet alukset saapuvat Englannista, Belgiasta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Virosta, Venäjältä ja Puolasta. Suurin Turkuun ilmoittautuneista aluksista on 97 metriä pitkä norjalainen Statsraad Lehmkuhl, kotoisin Turun ystävyyskaupungista Bergenistä.

Kotkaan ilmoittautuneista suurin on samoin norjalainen 64 metriä pitkä Sorlandet, joka on maailman vanhin edelleen kulussa oleva täystakiloitu alus. Sorlandet on rakennettu vuonna 1927. Mukaan ilmoittautuneista aluksista vanhin on 15-metrinen englantilainen kahvelikutteri Leila, joka on rakennettu vuonna 1892.

Ilmoittautumisaikaa ensi kesän Tall Ships Racesiin on paljon jäljellä, joten alusten lopullinen määrä tulee nousemaan vielä merkittävästi.

Yhteistyö lisää tapahtuman painoarvoa ja houkuttelevuutta

Turku toimii Tall Ships Races -isäntäkaupunkina jo viidettä kertaa. Se tarkoittaa, että Turulla on eniten laivatapahtuman isännyyksiä kaikista Itämeren alueen kaupungeista. Kotkassa purjelaivat vierailevat nyt kolmatta kertaa. Suuret purjelaivat ovat joka kerta houkutelleet isäntäkaupunkeihin satoja tuhansia kävijöitä ympäri maata ja Eurooppaa.

Koska vuoden 2017 The Tall Ships Races vierailee poikkeuksellisesti samalla kertaa kahdessa suomalaissatamassa, Kotkassa ja Turussa, kaupunkien tekemän yhteistyön kautta tapahtuma tavoittaa entistäkin suuremman yleisöjoukon. Samalla yleisölle aukeaa mahdollisuus seurata ja kokea purjelaivojen luoma tunnelma kahdessa perinteikkäässä merikaupungissa.

Purjelaivat ovat puhtaan liikkumisen suurlähettiläitä

Purjelaivojen reitti yhdistää Tall Ships Racesin kaupungit ketjuksi Itämeren ympärille ja tapahtumat tavoittavat isäntäkaupungeissa yhteensä miljoonia kävijöitä. Itämeren huolestuttava tila koskettaa kaikkia alueen rantavaltioita ja siksi suuret purjelaivat muistuttavat meitä pelkällä olemassaolollaan puhtaamman liikkumisen arvoista. Turku ja Kotka ovat aktiivisia toimijoita Itämeren suojelussa ja siksi teemaa tuodaan voimakkaasti esiin The Tall Ships Races –tapahtumien yhteydessä.

Vuoden 2017 tapahtuma starttaa heinäkuun alussa Ruotsin Halmstadista, josta alukset purjehtivat kilpaa Kotkaan. Sieltä alukset saapuvat Turkuun, josta matka jatkuu Liettuan Klaipedaan. Kilpailun viimeinen osuus vie päätesatamaan, Puolan Szczeciin elokuun alussa. Kotkan ja Turun välinen purjehdusosuus on siirtymäosuus (Cruise-in-Company), jolla ei kilpailla.

kilpailureitti

The Tall Ships Races 2017

Halmstad (Ruotsi), 30.6. – 3.7.

Kilpailuosuus 1
Kotka, 13. – 16.7.
Cruise-in-Company –osuus (ei kilpailua)
Turku, 20. – 23.7.

Kilpailuosuus 2
Klaipeda (Liettua), 29.7. – 1.8.

Kilpailuosuus 3
Szczecin (Puola), 5. – 8.8.