THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Puhdas vesi on elämän ja elinkeinomme elinehto

12.06.2017

Sinebrychoff on Tall Ships Races -tapahtuman yhteistyökumppani, koska haluamme olla tapahtumissa, missä ihmiset kohtaavat. Mukana ovat juomamme, joita ei olisi ilman puhdasta vettä.

Puhdas vesi on tärkein raaka-aineemme. Vetemme tulee Päijänteestä, ja se on samaa talousvettä, mitä kotitaloudet käyttävät. Tehokas vedenkäyttö on meille olennainen tapa säästää luontoa, ja tässä olemme maailman ykköskastia. Pyrimme jatkuvasti kuitenkin parempaan mm. innovaatioiden avulla.
Vuodesta 2015 olemme tehneet yhteistyötä Elävä Itämeri -säätiön eli Baltic Sea Action Groupin (BSAG) kanssa. Yhteistyö tarkoittaa sitä, että olemme sitoutuneet edistämään Itämeren hyvinvointia. Mutta miten?

Oluen tuotanto alkaa ohran viljelystä, millä on muun maanviljelyksen tavoin keskeinen merkitys Itämeren hyvinvoinnille. Yhdessä mallastuottaja Viking Maltin kanssa olemmekin luvanneet BSAG:lle, että maatilojen vesitehokkuutta auditoidaan. Näin voidaan edistää hyviä viljelykäytäntöjä, sillä yksi Itämeren suurimmista uhista on rehevöityminen, joka johtuu ravinteiden liiallisesta kertymisestä mereen.

Vuonna 2016 valmistimme ensimmäisen Itämeri-ystävällisen oluen, joka oli Jouluoluemme. Oluen valmistuksessa käytetty mallasohra tuli yhdeltä tilalta, joka oli auditoitu ja joka täytti myös BSAG:n vaatimukset Itämeri-ystävälliselle tuotteelle.

Toiseksi olemme luvanneet BSAG:lle kehittää panimolla niin hiilidioksidin talteenottoa kuin vähentää entisestään vedenkäyttöä. Niinpä otamme talteen oluen tuotannossa syntyvän hiilidioksidin ja kierrätämme sen uudelleen virvoitusjuomiin hiilihappojen muodossa. Eli Karhun ja KOFFin avulla teemme Coca-Cola-juomat! Keräämme myös tuotantolämmön talteen ja kierrätämme sen tilojemme lämmitykseen.

Vesi on elämän elinehto ja me Sinebrychoffilla haluamme osaltamme varmistaa, että Itämeri kirkastuu vuosi vuodelta merenkulkijoiden ja meidän kaikkien iloksi. Kippis kaikille Tall Ships Races –osallistujille ja tapahtumayleisölle!

Marja-Liisa Weckström
viestintä ja yhteiskuntavastuujohtaja
Sinebrychoff
sinebrychoff.fi
Twitter: @Sinebrychoff

Vuoden 2016 Sinebrychoffin jouluolut oli Sinebrychoffin ensimmäinen Itämeri-ystävällinen olut, ja sen mallasohra tuli Honkasaaren tilalta Asikkalasta. Kuvassa Juha-Pekka Honkasaari ja puolisonsa Johanna Mälkiä. Jo vuosia juuri Jouluoluen mallasohra on voitu jäljittää yhdelle tilalle.