THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Itämeren monet kasvot

09.06.2017

Kotkan Kantasatama täyttyy upeista purjelaivoista tänä kesänä. Monelle Kotkassa vierailevalle tulee olemaan huikea elämys nähdä laivat kaupungin perinteisessä satamassa.

Kotkalaisille nämä laivat satamassa ovat aivan erityinen asia, koska varsinainen kaupallinen satamatoiminta on nykyään hieman pääsaaren ulkopuolella ja laivat eivät ole olleet vähään aikaan keskustan osana. Kesällä ne taas ovat.
Moni tulee kuulemaan korvissaan Juha Vainion laulut, kun illan ja iltapäivän hämärtyessä kävelee pitkin Itälaituria ja tuntee laivaköysien tuoksun.

Entäpä mitä Itämeri merkitsee kotkalaisille?

Meri on meille kotkalaisille elinehto monella tavalla. Kaupunki elää satamastaan, joka Suomen suurimpana vientisatamana tuo valtavan määrän liikennettä paikkakunnalle. Tänä kesänä, ja jatkossakin, satama tuo myös suuren joukon kansainvälisiä risteilymatkustajia.

Itämerestä puhutaan usein laivojen valtatienä ja väylänä, jota pitkin liikkuu tavaraa edestakaisin. Se on kuitenkin paljon enemmän kuin väylä tai maantie.
Kotkalaiset esimerkiksi eivät vietä vapaa-aikaansa kesämökeillä. He menevät saareen. Saareen pääsee merta pitkin, mutta matkalla sinne ja paikan päällä katse kääntyy kohti meren muita arvoja.

Meri tarjoaa meille valtavia elämyksiä, joista pääsemme nauttimaan oikeastaan parhaiten, kun laitamme hetkeksi työrukkaset syrjään ja hengähdämme sen äärellä.
Itämeri on valtava yhteisö eläimiä ja kasveja, meren päällä ja sen alla. Tämän kesän purjelaivat muistuttavat upealla tavalla meitä siitä, kuinka ihminen voi elää ja olla harmoniassa meren kanssa.
Tuuli toimii polttoaineena ja moottorina on purje. Ihminen liikkuu Itämeren ehdoilla. Tervetuloa siis Meri- ja satamakaupunkiin heinäkuussa!

Antti Karjalainen
tapahtuman johtaja