THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Miehistöparaatissa on karnevaalitunnelmaa

14.07.2017

Yksi Tall Ships Races -purjehdustapahtuman ehdottomia kohokohtia ja väriläiskiä eli tapahtuma, jota ei kannata jättää näkemättä, on Crew Parade eli Miehistöparaati.

Kotkassa se kulkee perjantaina 14.7. klo 16 alkaen Gutzeitintietä ja Tallinnankatua pitkin kohti Arto Tolsa -areenaa, jossa paraati kiertää jalkapallokentän tekonurmen vielä kertaalleen ja asettuu sitten kentälle palkintojenjakoa varten.

Miehistöparaatiin osallistuvat kaikkien mukana olevien alusten miehistöt eli arviolta noin 2300 purjehtijaa. Mutta paitsi että paraati on väkimäärältään huikea, on se myös poikkeuksellisen värikäs.
Eri alusten miehistöt käytännössä kilpailevat siitä, millä aluksella on paras ja mielikuvituksellisin paraatikoostumus, joka rakentuu mm. asuista, tansseista ja musiikista.

Miehistöparaatia voi helposti seurata Gutzeitintien ja Tallinnankadun varsilla, mutta mainiosti sen näkee myös Arto Tolsa -areenan katsomoista, joista pystyy sateen sattuessa suojasta seuraamaan klo 17 alkavaa Halmstad-Kotka -purjehdusosuuden palkintojenjakoa.

Esimakua Tall Ships Races -miehistöparaatista saa mm. oheisesta YouTube-videosta, joka on kuvattu Ålesundissa kaksi vuotta sitten, heinäkuussa 2015: https://youtu.be/1t7hKy6uNZ8