THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Kotkan Meripäivät ja The Tall Ships Races -ohjelma tarjoaa uusia paikkoja ja uusia kokonaisuuksia

25.04.2017

Tämän vuoden suurtapahtuman kokonaisohjelma, jossa yhdistyvät perinteiset Kotkan Meripäivät ja purjealustapahtuma The Tall Ships Races, sisältää tuttuja osia Meripäiviltä, uusia esiintymispaikkoja ja Tall Ships Racesin myötä paljon uutta sisältöä.

Tämän kesän kiinnostava uutuus on aivan tapahtuman ytimessä, Välilaiturilla sijaitseva V2 satamahalli.
V2 on monitoimitila, jossa käynnistetään historian ensimmäiset Meripäiväklubit. Päivisin tilassa tullaan näkemään mm. *Ship – start up festivaali, Sellupaalin väännön SM-triathlon sekä Suomi – Tallinna ystävyyspainiottelu. Meripäivien avajaispäivänä Meripäiväklubi starttaa avajaisten hengessä ja pääesiintyjinä ovat Pelle Miljoona United sekä Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS. Avajaisiltana tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy. Perjantaina Meripäiväklubin lavalle kipuavat Viikate ja Ikinä. Lauantaina tähtiesiintyjinä kuullaan Pariisin kevät (kuvassa) ja Antti Autio. Perjantain ja lauantain Meripäiväklubeille lipunmyynti alkaa tiistaina 25.4 Tiketissä. Lipunhinta on 13,50 (+2,5 toimitusmaksu). Ohjelma järjestetään yhteistyössä Mediatehdas Dakarin kanssa.

Itälaiturilla koko perheen ohjelmaa

Itälaiturin lava on toinen tämän kesän uutuuksista. Lasten Meripäiväalueen vieressä, nimensä mukaisesti Itälaiturilla sijaitsevalla lavalla nähdään koko perheen ohjelmaa ja Lasten Meripäivien huippuesiintyjät koko The Tall Ships Races (TSR) -tapahtuman ajan aina keskiviikosta sunnuntaihin. Itälaiturinlavan esiintyjäkaartiin kuuluvat mm. Kikattava Kakkiainen, Eikka Ekoveikka, Satin Circus, Pikku Papun orkesteri sekä Tanssikoulu Vikman, Lasten Merilaulukilpailu ja Nuorallatanssija Milla Kuronen. Itälaiturin lavalla nähdään myös torstaina 13.7. klo 15 Tall Ships Races -tapahtuman viralliset avajaiset.

Itälaiturilta löytyy myös Lasten Meripäivien alue, jossa ovat mm. supersuositut puuhapisteet ja paljon tekemistä lapsiperheille koko tapahtuman ajan. Perheet on huomioitu muuallakin koko Kantasataman alueella hyvin ja ohjelmaa on runsaasti eri puolilla. Laivoissa pääsee vierailemaan koko tapahtuman ajan ja mm. kotkalaisille hyvinkin tutulla Vivanilla on aamupäivisin merirosvotyöpajoja Vivanin ja Lasten Meripäivien henkilökunnan järjestäminä.

#meripäivätube Puuvenekeskuksessa

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut #meripäivätube järjestetään tänä vuonna heti avajaispäivänä 12.7 heti paraatin jälkeen klo 20. Tällä kertaa tapahtumapaikka on aivan tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä Puuvenekeskuksessa.
Tapahtumassa huippuluokan YouTube -tähdet Justimusfilms, ANNIKA sekä Iina-Katariina vetävät hienon shown ja tapaavat fanejaan. Ilta koostuu mm. erilaisista haasteosuuksista, Q&A -osiosta sekä meet & greetistä. Liput maksavat 22,50 euroa + toimitusmaksu.

Kotka-lava viihdyttää Kauppatorilla

Neljänä edellisenä vuonna paikkansa meripäivätarjontaan vakiinnuttanut yleisön suosikki Kotka-lava sijaitsee tänä vuonna Kotkan Kauppatorilla. Kotka-lava on kokenut muuton myötä pieniä uudistuksia sisällöissä ja asiakaspaikkamäärää on aavistuksen kasvatettu vastaamaan paremmin edellisten vuosien yleisömäärän kasvua. Uusina ohjelmanumeroina ovat mm. Rakas päiväkirja…, Meripäivien pikadeitit ja liikuntasaleilta tuttua huippusuosittua Lavista livebändillä sekä iltaisin keskiviikosta lauantaihin kuultavat vaihtuvat viihdyttäjät illan viimeisenä pidempänä settinä.
Henni Kirin emännöimän lavan monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu tietysti myös tanssia, monenlaista musiikkia rockista jazziin ja protestilauluista bilebändiin. Kotka-lavalle ei ole pääsymaksua ja ohjelmaa on aina keskiviikosta klo 15 lauantaihin klo 24.

Katu elää, Satama soi

Festivaalin tapahtuma-alue sijoittuu tänä vuonna kokonaisuudessaan Kotkan Kantasatamaan jatkuen Kauppakatua pitkin Kauppatorille. Aivan alueen välittömään läheisyyteen sijoittuu Kantasatamassa Kansainväliset Suurmarkkinat.
Tapahtuma-alueen viihtyvyyteen ja toimivuuteen on panostettu sekä toimintojen sijoittelua suunnittelemalla, visuaalisesti että kokoamalla alueen runsasta ohjelmatarjontaa yhteen teeman ”Katu elää, satama soi” -alle. Alueella kiertävät niin katuteatteriryhmät Let´s Fat ja elävä patsas Risto Rembrant kuin kolmimetrinen ilmapallotaikuri.
Torstai-iltana päästään ihastelemaan Merikeskus Vellamon katolle Showryhmä Belenoksen valoshowta Ikaros ja perjantai-illassa taas nähdään Meripäiväaukiolla upea Taikatulet – Mystique -tulitanssiesitys. Lauantai-illan kruununa nähdään upea Suomen Ilotulitus Oy:n ilotulitusspektaakkeli, jonka tarkka ampumispaikka alueen vastarannalla ilmoitetaan myöhemmin.
Katu elää, Satama soi -teeman alle kuuluu myös Merikeskus Vellamon venehallissa lauantai-iltana järjestettävä konsertti Kotkan ruusu – The Rose of Kotka. Konsertissa kuullaan suomalaista ja argentiinalaista tangoa. Liput maksavat 25 euroa (+toimitusmaksu)

Suuret purjealukset avoinna yleisölle

The Tall Ships Races tuo oman värinsä tapahtuman ohjelmaan. Kantasatamaan saapuvat alukset ovat auki yleisölle päivittäin ja alusten miehistö järjestää myös ohjelmaa laivoilla.
Purjehtijoille on omia aktiviteetteja tapahtuman aikana ja näitä pääsee myös yleisö seuraaman maksutta. Välilaiturin Meripäiväaukiolla vedetään köyttä ja hiihdetään tandemhiihtoa, kaupungintalon katolta laskeudutaan näyttävästi ja miehistöllä on lisäksi mahdollisuus osallistua mm. katukorikseen ja sellupaalinvääntökisaan. Perjantaina 14.7 purjehduskilpailuun osallistuneiden alusten miehistöt esittäytyvät suuressa Miehistöparaatissa, joka lähtee liikkeelle klo 16 ja kulkee pitkin Gutzeitintietä ja Tallinnankatua kohti Arto Tolsa -areenaa. Kun laivat lähtevät Kotkasta sunnuntaina 16.7. klo 15, yleisön kannattaa hakeutua Kotkan rannoille ja nähdä kuinka upean paraatin (Parade of Sails) suuret purjealukset saavat aikaan.