THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Kotka valitsi neljä nuorta Tall Ships Races 2016 -purjehdukselle

23.02.2016

Kotka on valinnut neljä nuorta edustamaan kaupunkia ensi kesän Tall Ships Races -purjehdukselle.
Kaupunki haki neljää 15-25-vuotiasta nuorta purjehtimaan Tall Ships Races 2016 –kisaan Lissabonista Portugalista Cadiziin Espanjaan heinä-elokuun vaihteessa. Hakuajan loppuun mennessä kaupungille tuli eri-ikäisiltä nuorilta yhteensä 33 hakemusta.

”Etsimme aktiivisia ja ulospäin suuntautuneita nuoria, jotka ovat valmiita jakamaan kokemuksiaan matkaan valmistautumisesta, itse purjehtimisesta ja tapahtuman vaikutuksista sen jälkeen. Tavoitteenamme on, että nämä nuoret toimivat ns. ”agentteina” kun etsimme nuoria purjehtijoita kesän 2017 The Tall Ships Races -tapahtumaan, missä Kotka on yksi isäntäsatamista”, kertoo päätuottaja Heli Toikka Kotkan Tall Ships Races -organisaatiosta.

Kesän 2016 purjehdukselle mukaan valittiin kotkalaiset Sampo Heiliö, Meri Kuusela ja Konsta Sakki sekä haminalainen Ida Toivari.

Kotkan kaupunki maksaa osan nuorten matkakustannuksista, mutta tapahtuman luonteeseen kuuluu, että nuoret itse hankkivat varoja kattaakseen kustannukset.
Vaikka nyt valittiinkin vain neljä nuorta, niin kaupunki tulee ylläpitämään Kotkan nuorisopurjehdustiimiä omaan The Tall Ships Races tapahtumaan asti. Tähän tiimiin pääsevät mukaan automaattisesti kaikki nyt paikkoja hakeneet, mutta siihen voi myös liittyä myös myöhemmin.
Kotka on sitoutunut lähettämään nuoria myös kesän 2017 purjehdukselle ja silloin tavoitteena on saada kymmeniä nuoria mukaan.