THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017
fi en ru

THE TALL SHIPS RACES KOTKA 2017

13. – 16.7.2017

Olenko luonnonveden väärtti?

05.07.2017

Vesillekö kesälomalla?
Aika moni suomalainen viettää vapaa-aikaansa meren tai järven rannalla polskien, uiden ja veneillen. Kesäsäitä odotellaan vielä, osalla lomat ovat edessäpäin ja niitä odotellessa veneitä rapsutetaan, lakkakerroksia lisätään ja purjeita ommellaan. Laiturikin on kärsinyt talven jäistä ja vaatii sekin uusimista. Kesä on täällä jo ja veden ääreen on päästävä.

Voisinko minä suojella vesiä?
Mutta mitä meistä jokainen voisi tehdä niin tärkeän asian kuin luonnonveden hyväksi? Vaikkapa osallistumalla John Nurmisen Säätiön tai Baltic Action Groupin keräyksiin. Monet yritykset kuten myös Veho, on kantanut molemmissa hankkeissa sananmukaisesti kortensa kekoon Itämeren hyväksi. Olisiko meidän viimeistään nyt tajuttava, että meret ja järvet ovat haavoittuvaisia, ne eivät kestä mitä vain. Ne eivät kestä kaikkien sitä ympäröivien maiden kuormitusta. Kyseessä on siis yhteinen savotta, olisiko ehkä joukkovoimasta apua?

Kriittisiä lukuja
Itämeren tila on kriittinen. Sen vaikutuspiirissä asuu 85 miljoona ihmistä. Meillä jokaisella on oikeus, mutta myös velvollisuus suojella Itämerta. Meillä suomalaisilla on yhteensä pelkästään merellistä rantaviivaa noin 46 000 km ja saaria rannikollamme 73 000 kappaletta. Olisiko tässä tarpeeksi monta syytä keksiä oma keino suojella Itämerta tai jotain muuta vesistöä? Jos nämä eivät riitä, niin polskitaan sitä sisävesissäkin: koko Suomen rantaviiva merellä ja sisävesillä on 314 604 kilometriä ja järviä on yhteensä 187 888 kappaletta.

Helppoja vinkkejä vesien suojeluun:
Vähennä muovipussien käyttöä, laita lantti keräykseen, vältä turhia kemikaalien käyttöä kosmetiikassa, siivouksessa ja pyykinpesussa, osta sopimuskalastajien toimittamaa kalaa, kierrätä talousjätteet oikein, käytä kierrätettyä lannoitetta kukkapenkissäsi jne.

Keinoja auttaa on monia, löydä sinäkin omasi!

http://www.bsag.fi/
https://www.johnnurmisensaatio.fi/

Mukavaa kesää!

Karin Bäcklund, Vehon yritys- ja brändiviestinnän päällikkö
Veho Oy Ab